Skip to content

HIA BiH fellow Mahir Sijamija na UNICEF dodjeli nagrada

Details

Article

HIA Senior fellow Mahir Sijamija je bio učesnik radionice “Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta”, održanoj na Jahorini, gdje su dodijeljena tradicionalna godišnja priznanja UNICEF-a za medijski doprinos zaštiti i promociji prava djeteta. Radionici su prisustvovali novinari i urednici koji su u dosadašnjem radu iskazali interes, znanje i kapacitet za rad u najboljem interesu djeteta, blogeri i influenceri koji daju podršku promociji i zaštiti prava djeteta, stručnjaci i predstavnici relevantnih institucija i organizacija.

Priznanja i zahvalnice dodijelila je šefica ureda UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu dr. Rownak Khan koja se predstavnicama i predstavnicima medija zahvalila na vremenu i interesu koje odvajaju za bavljenje važnim temama vezanim za prava djeteta.

Radionicom “Medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta” UNICEF u Bosni i Hercegovini nastavio je s praksom konsultacija sa predstavnicima medija, stručnjacima, aktivistima i odgovornih institucija o medijskom doprinosu promociji zaštiti prava djeteta.

  • Photo Almir Panjeta za UNICEF
  • Photo Almir Panjeta za UNICEF
  • Photo Almir Panjeta za UNICEF