Skip to content

Otvoreni poziv na prijavu za dodjelu grant sredstava članovima HIA BiH alumni mreže

Details

Article

Humanity in Action BiH uz podršku National Endowment for Democracy (NED) dodjeljuje 4 granta u iznosu od 500 USD za 4 inovativna projekta i 1 grant u iznosu od 900 USD za follow-up projekta koji je do sada bio jedan od najuspješnijih implementiranih projekata u prethodnim godinama.

Pozivamo sve zainteresovane fellowse koji su učestvovali na “Summer Fellowship” programima i “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima” programu da do 10. juna 2020. godine dostave svoj projektni prijedlog putem formulara koji se nalazi ispod. Rok za podnošenje finalnog izvještaja o implementiranim projektnim aktivnostima je 25. septembar 2020. godine.

Humanity in Action projekti promovišu građanski angažman i društvenu odgovornost.

  • “Projekat” je inicijativa koja je inspirisana idejama i modelima djelovanja predstavljenim u HIA programima.
  • “Projekat” može imati mnogo različitih oblika djelovanja – od predavanja, radionica, zagovaračkih politika do društvenog poduzetništva.
  • “Projekat” je platforma za primjenu onoga što ste naučili tokom učešća na HIA programima o pitanjima ljudskih i manjinskih prava u stvarnom životu u vašim matičnim zajednicama.

Prednost će imati projekti/kampanje koji će se implementirati grupno, odnosno kroz saradnju članova Senior Fellow i PDVIAGMM alumni mreže.


Za sva pitanja javite se na z.markovic@humanityinaction.org.