Skip to content

OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE NA PROJEKTU “12 lekcija o NATO-u i Bosni i Hercegovini”

Details

Article

Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za dostavljanje prijava za učešće na projektu “12 lekcija o NATO-u i Bosni i Hercegovini”

Ovaj projekat, podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Češke, ima za cilj podizanje svijesti o NATO-u u bosanskohercegovačkom javnom diskursu kreiranjem dopunskog štiva za studente i širu javnost.

Poziv se odnosi na mlade osobe (diplomante i magistrante) iz cijele BiH, koji imaju razvijen interes za istraživanje sigurnosnih pitanja i uloge multilateralnih institucija u očuvanju globalne sigurnosti, poput NATO-a, i već su pisali diplomski ili magistarski rad na ovu ili slične teme. Odabrani mladi će zajednički raditi na sastavljanju 10-12 poglavlja knjige koja će odgovoriti na najosnovnija pitanja o razvoju NATO-a, ali i na neka složena pitanja vezana za razvoj odnosa BiH sa Alijansom.


Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

Faza 1 (decembar 2022.)

Dvodnevna trening i brainstorming radionica (o sadržaju knjige) koja će se održati u Sarajevu za u periodu od 16.12. do 18.12.2022. godine i u kojoj će učestvovati 12 odabranih mladih ljudi iz cijele BiH koji imaju prethodno iskustvo u istraživanju o NATO-u ili su o ovoj temi pisali svoje diplomske ili magistarske teze.

Faza 2 (januar 2023. – oktobar 2023.)

Izrada i uređivanje knjige
Online konsultacije i rad sa mentorom
Finaliziranje knjige
Promocija knjige na javnom događaju
Medijska promocija knjige od strane učesnika i projektnog tima

Prijavite se do 24. novembra 2022. godine preko formulara koji se nalazi na linku:
https://humanityinaction.wufoo.com/forms/prijavni-obrazac-priruaenik-sa-12-lekcija-o-natou/


Za sva pitanja i informacije kontaktirajte projektnu koordinatoricu Zarju Marković na z.markovic@humanityinaction.org.

Program “12 lekcija o NATO-u i Bosni i Hercegovini” podržava: