Skip to content

Otvoreni poziv za učešće u projektu "Gamifying EU Realities in BIH: Board Games Paving Ways to Youth Engagement in EU-related Matters in BiH"

Details

Article

Humanity in Action BiH organizuje projekat pod nazivom „Gamifying EU Realities in BIH: Board Games Paving Ways to Youth Engagement in EU-related Matters in BiH“ uz podršku Evropske Unije i British Councila u BiH unutar programa EU Scheme for Young Professionals. Program je fokusiran na edukaciju mladih u BiH o Evropskoj Uniji, relevantnim EU procesima i EU integracijama u BiH u kontekstu građanskih i demokratskih angažmana mladih u lokalnim zajednicama i u drugim sferama kreiranja javnih politika kroz društvene igre.

Poziv se primarno odnosi na punoljetne srednjoškolce_ke i studente_ice dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata_tica sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

  • Trodnevna radionica u Sarajevu (18. – 20. mart 2022. godine) koja ima za cilj omogućiti učesnicima_ama da se podijele u tri grupe te uz dodijeljenog mentora_icu krenu u proces kreiranja društvene igre koja će proći niz faza testiranja. Učesnici_e će imati priliku uz mentorstvo stručnjaka_inja da mapiraju oblasti koje se trebaju istaći i adresirati kada je u pitanju EU, njeni procesi i integracije BiH.
  • Testiranje društvenih igara (april 2022. – maj 2022. godine) će omogućiti učesnicima_ama da u svojim lokalnim zajednicama kreiraju pilot testiranja svojih društvenih igara kako bi provjerili funkcionalnost i smisao igre. Ova faza projekta pruža priliku da učesnici promovišu svoje kreacije, približe ovu tematiku svojim lokalnim zajednicama.
  • Kreiranje video tutorijala (maj 2022. – juni 2022. godine) će omogućiti budućim učesnicima ove igre da se upoznaju sa idejom koja se krije iza igre te da uz kratki tutorijal nauče osnovne korake i pravila koja prate igre.
  • Promocija rezultata grupnih projekata (maj 2022. – juni 2022. godine) u medijima, lokalnim vlastima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani projekti.

Prijavite se do 9. marta 2022. godine do 23:59 sati preko formulara na linku ispod.

Sve troškove snosi organizator.


Za više informacija molimo kontaktirajte projektnog službenika Kerima Hodžića na k.hodzic@humanityinaction.org

Projekat se implementira uz podršku: