Skip to content

Vacature: Programma manager

Details

Article

Humanity in Action zoekt een Programma manager (32 uur per week). 

Over Humanity in Action
Humanity in Action is een internationale educatieve non-profitorganisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. Humanity in Action informeert, verbindt en inspireert een nieuwe generatie denkers en doeners om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving. Dit doen we door de organisatie van opleidingsprogramma’s (onze Fellowships), publieksevenementen en trainingen.

Humanity in Action Nederland maakt deel uit van het internationale Humanity in Action netwerk met kantoren in Bosnië en Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten. In de afgelopen 20 jaar hebben wij een internationaal netwerk opgebouwd van ruim 2.600 geëngageerde voorvechters van mensenrechten. 

Over de functie
Als Programmamanager geef je vorm aan onze onderwijsprogramma’s en publieksevenementen. Ook denk je samen met de directeur na over de strategie en positionering van onze organisatie. Hier komen de volgende werkzaamheden bij kijken:

Amsterdam Fellowship
Het Amsterdam Fellowship is een intensief opleidingsprogramma van drie tot vier weken voor studenten en recent afgestudeerden. Je ontwikkelt en coördineert het programma en verzorgt de begeleiding van de internationale en interculturele groep. 

Landecker Democracy Fellowship
Het Landecker Democracy Fellowship biedt trainingen aan (young) professionals. Dit programma voeren we uit in samenwerking met onze internationale Humanity in Action collega’s. Als Impact and Training Coördinator ondersteun je de ontwikkeling en uitvoering van en communicatie over het (virtuele) trainingsprogramma.  

Coaching
Gedurende het jaar coach en ondersteun je deelnemers van onze Fellowships bij de uitvoering van hun eigen maatschappelijke projecten.

Publieksevenementen
Je organiseert jaarlijks enkele publieksevenementen, zoals workshops, debat- of filmavonden. 

Community management Senior Fellow Netwerk
Je treedt op als contactpersoon voor ons Senior Fellow Netwerk, bestaande uit alumni van onze Fellowships. Je ontwikkelt een programmering die bijdraagt aan een betrokken netwerk en denkt mee over de opzet van een trainings- en sprekers programma, waarbij Senior Fellows hun kennis en expertise delen met  bedrijven en non-profit organisaties

Communicatie
Je maakt een communicatieve vertaalslag van ons programmatische werk. Je zet je in voor sterke outreach, incl. (social) media en website beheer.

Rapportage en fondsenwerving
Je ondersteunt de directeur met de inhoud en opmaak van jaarverslagen, programmarapportages, en fondsaanvragen.

Wat zoeken we in jou?

  • Inhoudelijk affiniteit met de missie en thema’s van Humanity in Action;
  • Enthousiasme om jong talent én professionals te enthousiasmeren zich in te zetten voor democratie, mensenrechten en een inclusieve samenleving;
  • Ervaring op het gebied van de ontwikkeling van (educatieve) programma’s t.a.v. sociaal-politieke kwesties. Je weet complexe materie in toegankelijke vorm aan te bieden aan verschillende doelgroepen; 
  • Ervaring met internationale en interculturele groepsdynamica en het faciliteren van groepen. Je weet sensitieve gesprekken in goede banen te leiden; 
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel; je houdt overzicht, werkt planmatig en gestructureerd.
  • Het vermogen om kansen te zien en zelfstandig en proactief te werken;
  • Flexibiliteit: je kunt omgaan met intensieve werkperioden die worden afgewisseld met perioden met minder werklast. Je vind het niet erg om waar nodig werkzaamheden op te pakken die buiten jouw takenpakket vallen;
  • Je Nederlands en Engels – gesproken en geschreven – is vloeiend; 
  • Je bent handig met diverse office-programma’s, zoals Asana, Mailchimp en WordPress.

We hechten daarnaast waarde aan een divers en inclusief team. We nodigen daarom in het bijzonder kandidaten die hieraan willen bijdragen uit om te reageren.

Wat bieden wij?
Een baan voor 32 uur per week. Uren zijn flexibel in te delen in overleg. Houd er rekening mee dat onze  programmering ook plaatsvindt in de avonden en weekeinden. We bieden in eerste instantie een tijdelijk contract van een jaar.

De functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO van de VSNU (salaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring). Ook krijg je vakantiegeld en een pensioentoelage. 

Je komt terecht in een organisatie met een open en informele sfeer. We zijn een kleine organisatie waarbij we flexibel omgaan met taken en verantwoordelijkheden. Er is veel ruimte voor initiatief en creativiteit om onze programma’s door te ontwikkelen en nieuwe programmering op te zetten. 

Op het kantoor in Amsterdam werk je samen met stagiaires, freelancers, twee medewerkers en de directeur, aan wie je ook rapporteert. In je werkzaamheden word je ondersteund door een stagiaire, die je ook aanstuurt. Daarnaast werk je samen met onze internationale collega’s in Europa en de Verenigde Staten. 

Solliciteren
Interesse? Stuur dan z.s.m. je motivatiebrief en CV naar netherlands@humanityinaction.org. Er worden doorlopend gesprekken gevoerd. Zodra de juiste kandidaat is gevonden, sluit de vacature.

Voor meer informatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met onze directeur Jorien Janssen via j.janssen@humanityinaction.org.