Skip to content

Vacature: Community Organizer (freelance)

Details

Article

Senior Fellow Network Community Organizer (Freelance)
Locatie: Amsterdam en online

De aanleiding van de opdracht
Humanity in Action Nederland heeft het afgelopen jaar een externe onderzoeksbureau, Verwonderzoek, gevraagd om een impact assessment uit te voeren over het Fellowship en Senior Fellow Netwerk in Nederland sinds 1999. Wij zijn Stichting Democratie en Media enorm dankbaar voor het mogelijk maken van deze waardevolle exercitie.

Directe aanleiding voor dit impact assessment is de wens om het netwerk van ruim 260 Senior Fellows in Nederland te versterken en daarmee de concrete impact van onze netwerkorganisatie in de samenleving te vergroten.  In het impact assessment zijn de ervaringen, suggesties en wensen van Senior Fellows in Nederland opgehaald door middel van 18 interviews, 50 ingevulde enquêtes en 2 focusgroepen.

Humanity in Action Nederland benadrukt graag het potentieel én belang van het Senior Fellow Netwerk om gezamenlijk in actie te komen voor maatschappelijke thema’s.

De opdracht
De opdracht omvat de uitwerking van de concrete vervolgstappen voor het netwerk in het komende jaar. De Community Organizer werkt binnen deze opdracht nauw samen met de Programma Manager van Humanity in Action Nederland. We vragen de Community Organizer om onderstaande elementen op te leveren voor 15 januari 2023. 

 • Een concreet netwerkbeheer plan van aanpak voor het komende jaar, waarbij het netwerk zoveel mogelijk strategisch wordt geactiveerd om actief (en duurzaam) bij te dragen aan mensenrechten, de democratie en een inclusieve samenleving in Nederland; 
 • Het betrekken van 3-5 Senior Fellows die een actieve rol zullen nemen in het Senior Fellow Netwerk voor het komende jaar; 
 • De organisatie van 2 bijeenkomsten met Senior Fellow Netwerk leden in Nederland, waartijdens:
  • De onderliggende functies en doelen van het netwerk worden vastgelegd;
  • Concrete thema’s en netwerkactiviteiten worden bepaald voor het komende jaar, inclusief budgettering;
  • De programmering van het netwerkevenement op 4 februari wordt opgesteld;
  • De toekomstige scenario’s van de Senior Fellow Netwerk vereniging worden opgesteld.
 • De organisatie van een Senior Fellow Netwerk bijeenkomst op 4 februari, waar we samen komen om de uitkomsten te bespreken en de weg vooruit in te slaan. We sturen binnenkort een Save The Date naar het Senior Fellow Netwerk

Duur opdracht
De freelance opdracht vindt plaats tussen september en december 2022 met de fysieke bijeenkomst in februari 2023. Het exacte aantal uren dat besteedt dient te worden aan de opdracht is afhankelijk van jouw ervaring en kennis.

De ideale kandidaat bezit de volgende vaardigheden
Wij zijn op zoek naar een kandidaat die:

 • Idealiter zelf deel heeft genomen aan een (of meerdere) Humanity in Action’s programma’s;
 • Ervaring heeft in het beheren van een netwerk en idealiter ervaring heeft in het ontwikkelen van een concreet netwerkbeheer plan;
 • De netwerkleden kan inspireren en activeren tot heldere en betrokken deelname;
 • Moeiteloos evenementen op touw zet en produceert;
 • Vloeiend Nederlands spreekt en in het Engels zeer vaardig is (zowel spreken en luisteren als schrijven en lezen);
 • Affiniteit heeft met Humanity in Action’s visie en missie en zich wil inzetten om het netwerk actief te maken in onze samenleving.

Humanity in Action Nederland
Humanity in Action Nederland is een internationale, educatieve non-profit organisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. Humanity in Action Nederland informeert, verbindt en inspireert de nieuwe generatie sociale, culturele en maatschappelijke leiders om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving.

Het team
Humanity in Action Nederland bestaat uit een klein en dynamisch team van mensen die initiatief nemen, zelfstandig zijn en goed samenwerken, flexibel zijn en zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Ons team maakt deel uit van het internationale Humanity in Action team, gevestigd in de Verenigde Staten en verschillende landen in Europa.

Deze functie past bij jou als je: 

 • Goed in een team en zelfstandig kunt werken;
 • Een flexibele instelling en werkdagen hebt; 
 • Strategisch, creatief en pragmatisch te werk gaat.
 • Empathisch, gemotiveerd en toegewijd bent;
 • Aandacht hebt voor detail, uitstekend kunt omgaan met tijd en gemakkelijk kunt schakelen tussen taken.

Solliciteren
Om te solliciteren, ontvangen we graag je CV en een voorstel. Deze mag je sturen naar onze directeur Laura Lasance (zij/haar) via netherlands@humanityinaction.org. Je kunt solliciteren tot en met woensdag 14 september. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 21 september.