Skip to content

Vacature: Directeur

Details

Article

De organisatie

Humanity in Action is een internationale educatieve non-profit organisatie. Wij maken ons sterk voor een maatschappij met een stevige rechtsstaat. Humanity in Action informeert, verbindt en inspireert een nieuwe generatie sociale, culturele en maatschappelijke leiders om in dialoog te gaan en in actie te komen voor mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving.

Humanity in Action Nederland is opgericht in 1999 en is gevestigd in Amsterdam. De organisatie maakt sindsdien deel uit van het internationale Humanity in Action-netwerk, gevestigd in Europa en de Verenigde Staten. In de afgelopen 23 jaar hebben wij een internationaal alumni netwerk opgebouwd van ruim 2.600 geëngageerde voorvechters van mensenrechten. Humanity in Action Nederland ontwikkelt intensieve educatieve en activerende programma’s voor middelbare scholieren, studenten en jonge professionals; de leiders van morgen. Wij ondersteunen daarnaast hun maatschappelijke acties, organiseren publieksevenementen en trainingen voor een breder publiek en bieden professionele Fellowships aan.

De functie

De directeur is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie, vertegenwoordigt de organisatie in nationaal en internationaal verband en legt verantwoording af aan het bestuur. Als directeur werk je aan de naamsbekendheid van Humanity in Action Nederland en help je de organisatie verder groeien, zodat die een stevige plek in de Nederlandse maatschappij inneemt. Daarnaast stuur je het kleine en gedreven team van medewerkers aan. Je bent verantwoordelijk voor de financiën en fondsenwerving.

De kandidaat

De ideale kandidaat heeft grote affiniteit met en bij voorkeur kennis van de thematiek van het werkveld van Humanity in Action Nederland. De nieuwe directeur is verantwoordelijk voor de educatieve programma’s en contacten met het Senior Fellow Netwerk. De nieuwe directeur is een inspirerend en verbindend boegbeeld, zowel naar het internationale en nationale netwerk waarbinnen Humanity in Action Nederland opereert. We zoeken een creatieve en innovatieve denker die communicatief sterk is, proactief te werk gaat en kan fungeren als spin-in-het-web. De kandidaat weet strategische prioriteiten te stellen in samenwerking met het team en vertaalt deze naar concrete en duurzame resultaten. Daarnaast is de ideale kandidaat zelfstandig, besluitvaardig en doelgericht. De kandidaat is ondernemend en bereid om, waar nodig, nieuwe wegen te zoeken en te bewandelen.

 Functie-eisen

  • Ervaring met leidinggeven en inclusief leiderschap, idealiter in internationaal verband, bij stichtingen en/of binnen de NGO-wereld;
  • Ervaring met vernieuwingsprocessen van organisaties;
  • Praktische ervaring op het gebied van project-acquisitie en fondsenwerving;
  • Zakelijk inzicht en financiële kennis;
  • Mensenkennis en sterke sociale vaardigheden;
  • Een relevant netwerk;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een fijne werkplek in Amsterdam binnen een klein team van hardwerkende, verantwoordelijke mensen met een passie voor mensenrechten. We bieden een marktconforme vergoeding op basis van opleiding en ervaring in schaal 11 van CAO VSNU. Als directeur krijg je de ruimte om deze organisatie verder richting te geven en verder te bouwen aan Humanity in Action Nederland. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract, voor 32-36 uur per week.

Solliciteren en meer informatie

Interesse? Solliciteren kan tot en met 11 september 2022. Stuur daartoe je motivatiebrief en CV naar s.ekmekci@humanityinaction.org. Voor eventuele vragen over de functie kun je je richten tot onze huidige directeur, Laura Lasance (l.lasance@humanityinaction.org).

We verzoeken je vriendelijk zoveel mogelijk rekening te houden met de data in onderstaand proces:

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september. De tweede ronde gesprekken vindt plaats tussen maandag 26 september en vrijdag 30 september. Een eventueel laatste gesprek vindt plaats in de week van 19 september.

We hechten waarden aan een divers en inclusief team. We nodigen daarom in het bijzonder kandidaten die hieraan willen bijdragen uit om te solliciteren. Geschikte personen uit jouw netwerk attenderen op deze functie wordt op prijs gesteld.