Skip to content

Vacature Stage Publieke & Educatieve Programma’s

Details

Article

Wil jij impactvolle en educatieve publieksevenementen en programma’s maken op het snijvlak van mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving? Heb je goede organisatie en productie skills? Werk je planmatig en met oog voor detail? En ben jij creatief, flexibel en stressbestendig?

Solliciteer dan nu op de stage Publieke & Educatieve Programma’s bij Humanity in Action Nederland. Wij bieden een stageplaats aan vanaf begin februari 2023 voor 6 maanden (32 uur per week, werkdagen en tijden in overleg).

Wie zoeken we?
Wij zoeken een ondernemende student die met veel enthousiasme ons team komt versterken en interesse heeft in de thema’s waar wij op werken. Je bent mondeling en schriftelijk sterk (zowel in het Nederlands als in het Engels). Je bent mondeling en schriftelijk sterk (zowel in het Nederlands als in het Engels) en je hebt ervaring met programma’s zoals, Mailchimp, Keynote, Pages, Canva en WordPress. Je kan zowel goed in een team functioneren als zelfstandig werken. Je bent nauwkeurig, zorgvuldig en schakelt gemakkelijk tussen afwisselende werkzaamheden. Het helpt als je bezit over uitstekende sociale, communicatieve, organisatorische en administratieve vaardigheden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Ervaring met de productie van virtuele programma’s is een pré.

Tijdens je stage leer je niet alleen inhoudelijk over sociaal-maatschappelijke thema’s, maar werk je ook aan het ontwikkelen van organisatorische en communicatieve vaardigheden.


Je verantwoordelijkheden

 • Je ondersteunt de inhoudelijke vormgeving, productie en evaluatie van onze (virtuele) programmering. Je bent nauw betrokken bij de organisatie van het Amsterdam Fellowship van 2023 en publieke evenementen;
 • Je bent mede – verantwoordelijk voor de communicatieve vertaalslag van onze programmering naar onze website en schrijft daarvoor artikelen en persberichten; 
 • Je ondersteunt het contact met leveranciers, sprekers, deelnemers en overige genodigden;
 • Je geeft inhoudelijke ondersteuning aan (fondsenwervende) publicaties en processen;
 • Je bent aanspreekpunt voor (de nadere standaardisering van) administratieve processen en uitdagingen.

“Ik had niet verwacht dat mijn stage bij Humanity in Action mijn kijk op de wereld zo zou veranderen. Tijdens het Fellowship heb ik mijn kennis van maatschappelijke kwesties binnen Nederland, en daarbuiten, vergroot. ” – Amber Voet (stagiair, 2020)


Je werkzaamheden

 • Je verzorgt, samen met onze Programma Manager, de werving van deelnemers voor onze educatieve programma’s en publieke evenementen.
 • Je ondersteunt de inhoudelijke vormgeving van de programmering. Je doet bijvoorbeeld vooronderzoek en benadert mogelijke sprekers.
 • Je ondersteunt de productie van de programmering. Je helpt ons ervoor te zorgen dat de programmering vlekkeloos verloopt. Je zet je in voor het voorbereiden van scripts, tot timetables tot Keynote presentaties.
 • Je  bereidt programma evaluaties voor en verzamelt data voor impact rapportages.  
 • Je bent de go-to-person voor administratieve uitdagingen. Is er iets kapot? Denk je dat een proces efficiënter kan? Jij zoekt een oplossing!
 • Je draagt zorg voor overige ondersteunende, logistieke en administratieve taken en activiteiten op verzoek.


Wat bieden wij?
Bij Humanity in Action Nederland moedigen wij je aan proactief te werk te gaan. Je krijgt als stagiair veel eigen verantwoordelijkheden binnen ons groeiende team en daarmee de ruimte om initiatief te nemen en veel te leren. Naast een leerzame stage-ervaring bieden wij je een bescheiden maandelijkse vergoeding.

Hoe Solliciteren?
Sollicitaties kunnen t/m 13 januari 2023 worden gestuurd naar netherlands@humanityinaction.org T.a.v. onze Programma Manager, Karlijn Limaheluw. Graag ontvangen wij naast je CV een motivatiebrief of video (maximaal 1 A4 en maximaal 90 seconden) o.v.v. ‘Stage Publieke & Educatieve Programma’s. De gesprekken zullen online plaatsvinden in de laatste twee weken van januari 2023.

A black man is speaking in front of a group. The photo is taken from behind him and you can see the group sitting in a circle. He is wearing a white t-shirt with numbers on it, he is wearing glasses and is bald.
Photo: ©Marloes Lakerveld | The European Fellowship 2022