Skip to content

Kako igrati MEDIRINT?

Medirint istovremeno mogu igrati dva igrača, a kroz labirint se krećete uz pomoć strelica na tastaturi. Bacanje kockice odlučuje koji igrač je prvi na potezu. Oba igrača bacaju kockicu, a igrač, koji je bacanjem kockice dobio veći broj, prvi dobija šansu da započne svoju šetnju do cilja. Svako polje je označeno pitanjem, a od polja sa pitanjem se može nastaviti u dva smjera.

Nakon što je igraču postavljeno pitanje, ponuđena su mu i dva odgovora, od kojih je samo jedan tačan. Tačan odgovor igraču omogućuje da se zadrži na polju na kojem se trenutno nalazi. Da bi nastavio dalje, igrač bacanjem kockice mora dobiti paran broj. Ukoliko nakon bacanja igrač ne dobije paran broj, drugi igrač je na potezu. Dakle, za napredovanje do sljedećeg pitanja, te postepeno napredovanje do cilja, osim davanja tačnog odgovora, igrač mora dobiti parni broj na kockici.

S druge strane, ukoliko igrač da netačan odgovor biva vraćen na početak. Ukoliko se igrač u momentu davanja netačnog odgovora nađe na sretnom polju koje je obojeno narandžastom bojom, igrač je spašen od vraćanja na START. U ovom slučaju, igrač ukoliko ne da tačan odgovor dobija zamjensko pitanje, koje mu daje priliku da, uz tačan odgovor i paran broj na kockici, pređe na naredno polje. Ukoliko igrač i na zamjensko pitanje ne da tačan odgovor biva vraćen na start. Pobjednik je igrač koji prvi dođe do cilja.

Ova igrica se može igrati putem računara ili laptopa.