Wat is het Jongerenteam?
Het Jongerenteam is een groep jongeren met hetzelfde doel: de wereld een eerlijkere plek maken. Als lid van het Jongerenteam volg je meerdere bijeenkomsten. Tijdens dit opleidingsprogramma van Humanity in Action en de Anne Frank Stichting leer je meer over racisme, antisemitisme en andere vormen van discriminatie. Je ontdekt hoe jij zelf kan opstaan voor gelijke rechten en hoe je goed kan reageren in discriminerende situaties. Samen met andere jongeren zet je een klein project op rond een thema wat jou aan het hart gaat. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een workshop in een klas of het maken van een filmpje.
Wat ga je doen?
Tijdens jouw jaar in het Jongerenteam volg je vijf bijeenkomsten, die een weekend lang duren. Bij de bijeenkomsten bezoeken we verschillende steden. Hier overnachten we ook. Meedoen aan het programma is gratis. Eten, drinken, reiskosten en de overnachtingen worden voor je betaald. De bijeenkomsten vinden plaats in deze weekenden:
- 2-3 maart in Amsterdam
- 6-7 april in Den Haag
- 25-26 mei in Arnhem
- 28-29 september in Rotterdam
- 23-24 november in Amsterdam
Jouw actieproject
Hoe kan jij je actief inzetten om vooroordelen te bestrijden? Soms is het lastig om te reageren op discriminatie op sociale media, in de klas of op straat. Hier gaan we je bij helpen! Je gaat leren hoe jij impact kan maken op jouw omgeving. Met deze nieuwe skills op zak zet je samen met de andere leden een project op over iets wat jij belangrijk vindt. Je kiest zelf wat het wordt, een video, een workshop of misschien wel een webinar met internationale sprekers!
Meld je aan voor het Jongerenteam 2024
Enthousiast geworden? Meld je vóór 10 februari 2024 aan via het onderstaande formulier. Twintig mbo-studenten worden geselecteerd voor het opleidingsprogramma, op basis van motivatie en enthousiasme.
Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via: netherlands@humanityinaction.org
Jongeren actief tegen discrimatie
Het Jongerenteam is een project van Humanity in Action en de Anne Frank Stichting. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het VSB Fonds.