Skip to content

HIA BiH fellowsi održali 'Escape the Bureaucracy' Escape Week

Details

Article

PDVIAGMM fellowsi Anes Hodžić, Elma Kodro, Emina Obradović i Erma Kurtović su u sklopu svoje građanske kampanje ‘Escape the Bureaucracy’, na interesantan način pokušali odgovoriti kako se suočiti sa birokratijom u Bosni i Hercegovini jer je ovo učestalo pitanje na koje većina nema adekvatan odgovor.
Fellowsi su na Fakultetu političkih nauka UNSA predstavili svoju Escape Room igru čiji je cilj rješavati zagonetke i izvršavati zadatke, što je analogija javnoj upravi u Bosni i Hercegovini za koju našu fellowsi ističu da se problemi birokratije najčešće ogledaju u vječitom nedostojanju jednog papira.

“Riječ je o civilnoj kampanji ‘Kako ću, fali ti papir’ koja je zapravo igra rađena po konceptu Escape Rooma. U ovoj igrici učesnici rade u timu, komuniciraju i rješavaju različite zagonetke. Ono po čemu je specifičan naš Escape Room jeste što ilustrira bosanskohercegovačku birokratiju i administraciju. Na zabavan i novi način se edukuju mladi ljudi, kao i odrasli o administraciji u Bosni i Hercegovini”.

Naši fellowsi su Escape Room postavili i otvorili za grupe igrača 20.07 do 26.07. i uspješno je popunjeno i odigrano 25 termina  toku 7 dana. Svi igrači su se mnogo zabavili, ali i dosta toga naučili o bh. javnoj upravi.