Skip to content

Poziv za dostavljanje prijava za učešće u projektu 'Žene i moć - jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru'

Details

Article

Fondacija Humanity in Action BiH, uz podršku Westminster Foundation for Democracy i the German Marshall Fund-a, raspisuje poziv za učešće u projektu „Žene i moć – jačanje vidljivosti i percepcije žena u javnom prostoru“.

Projekat ima za cilj da omogući novim generacijama liderki koje kreiraju medijske sadržaje i koriste multimedijalne platforme za afirmaciju jednakosti i ravnopravnosti u društvu, sa posebnim fokusom na političko učešće žena, da dobiju dodatno znanje i alate u kreiranju audio i video podcasta – sve popularnijeg formata u domaćem i regionalnom javnom prostoru.

Pozivamo djevojke do 30 godina iz BiH da se prijave do 17. oktobra 2021. godine za učešće na projektu i dvodnevnoj radionici U Sarajevu.

Tokom dvodnevne radionice, učesnice će učiti o rodno-odgovornom izvještavanju, specifičnostima podcasta kao nove, medijske forme, te tehničkim detaljima u kreiranju istog.

Očekuje se da nakon završene radionice, učesnice timski kreiraju audio i video podcaste koji afirmišu veće učešće žena u političkom i društvenom životu BiH.

Dvodnevna radionica biće održana u Sarajevu, 29. i 30. oktobra, a sve troškove snosi organizator.

Prijavite se do 17. oktobra 2021. godine preko formulara koji se nalazi ispod.


Imate pitanja?

Molimo da nas kontaktirate za više informacija na
m.ridjic@humanityinaction.org

Projekat podržavaju:

Projekat se implementira u saradnji sa Westminster Foundation for Democracy.