Skip to content

Strong Against Discrimination

Details

Article

Samen Sterk Tegen Discriminatie

Hoe maken de nieuwe generaties onze samenleving werkelijk inclusief? 

AMSTERDAM, 3 juni 2020 – Hoe kan jong talent actief bijdragen aan een inclusieve en rechtvaardige samenleving in Nederland, Europa en de Verenigde Staten? Te midden van de COVID-19 pandemie en de recente vreedzame protestacties tegen institutioneel racisme, is dit de vraag waarmee op 3 juni 2020 het Humanity in Action Fellowship van start gaat. Humanity in Action inspireert, informeert en verbindt studenten en recent-afgestudeerden op het gebied van mensenrechten, democratie en een inclusieve samenleving.


Humanity in Action leidt jaarlijks jonge mensen op om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving. Vanaf 3 juni nemen 26 geselecteerde Fellows uit Nederland, de Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk en Bosnië-Herzegovina deel aan het Humanity in Action Fellowship, dat een jaar lang duurt. Zij werken in het programma zeer intensief aan hun kennis, leiderschapsvaardigheden en eigen maatschappelijke projecten. 

We worden geconfronteerd met een uitzonderlijke tijd van onzekerheid en fysieke afstand, wegvallende educatiemogelijkheden en werkgelegenheid, én de intensivering van de problematiek rondom inclusiviteit in onze samenleving. Door deze lens onderzoekt ons Fellowship vanuit een stevige historische basis en intersectioneel perspectief actuele maatschappelijke kwesties waarbij vrijheden van minderheden in het geding komen. Fellows vergroten hun historisch bewustzijn over de Tweede Wereldoorlog, Holocaust, het kolonialisme en slavernijverleden, alsook de geschiedenis van naoorlogse arbeidsmigratie naar Nederland. Vervolgens onderzoeken zij de vele vormen van hedendaagse discriminatie en zetten zij een eigen maatschappelijke actie op, dit jaar in het licht van de COVID-19 pandemie.In het programma gaan de Fellows in gesprek met meer dan 20 internationale en nationale sprekers, zoals Stephanie Archangel, Jennifer Tosch, Faiza Oulahsen, Ajamu Baraka, Sybille Steinbacher, Yuval Molina Obedmanen, Peter Hein en Wim Manuhutu. Ook leren zij van Senior Fellows zoals Mitchell Esajas, David Hein en Quinsy Gario; Humanity in Action alumni die allen op eigen wijze bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Humanity in Action organiseert al ruim 20 jaar wereldwijd vergelijkbare Fellowships in Atlanta, Berlijn, Kopenhagen, Sarajevo en Warschau. Dit jaar gaan de eerste weken van de Fellowships virtueel. Met meer dan honderd nieuwe Fellows die zich bij het Humanity in Action netwerk zullen voegen, bouwen we onverminderd door aan een nog sterkere gemeenschap die zich inzet tegen discriminatie.

Humanity in Action: Samen sterk voor een inclusieve samenleving

Volg ons met #HumanityInAction #HIA2020 en #2020Fellows op Facebook, Instagram en LinkedIn voor updates rondom het programma en openbare bijeenkomsten.

Het Humanity in Action Fellowship van 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door onze Senior Fellows en donateurs, Stichting Democratie en Media, Fred Foundation, Fonds 21 en Fonds 1818.