Skip to content

HIA BiH team na konferenciji "Kako podržati mlade u korištenju medija današnjice?"

Details

Article

HIA BiH team je prisustvovao konferenciji “Kako podržati mlade u korištenju medija današnjice?” čiju su realizaciju podržali Mediacentar Sarajevo i Transitions iz Češke Republike. Konferenciju je uvodnim riječima otvorila izvršna direktorica Mediacentra Maida Muminović, nakon čega su se prisutnima obratili g. Tihomir Loza iz Transitions-a, te Njegova Ekselencija Jakub Skalnik, ambasador Češke Republike u BiH.

Konferencija je uključivala dvije panel diskusije i prezentaciju tokom kojih su istraživači medija, psiholozi, novinari i urednici, te stručnjaci za medije, društvene mreže i obrazovanje, govorili o dinamici i aspektima medijskog okruženja, te o važnim pitanjima poput zaštite sigurnosti i privatnosti, online nasilja i dezinformacija.

Naša Senior fellowka Anida Sokol je učestvovala u realizaciji konferencije kao panelista i moderator u diskusiji “Mogući odogovori na rastuće potrebe za medijskim opismenjavanjem mladih” gdje se razgovaralo i na zanimljivim primjerima i inicijativama pokazalo kako omogućiti mladima u BiH da sigurno i odgovorno koriste medije i postanu medijski i informacijski pismeni građani.