Skip to content

Održana #gamEscape radionica u Sarajevu

Details

Article

Prošlog vikenda (13.11.-15.11.) smo se sa našim učesnicima #gamEscape projekta družili online tokom edukativnog modula kada su imali priliku od različitih eksperata učiti o tranzicijskoj pravdi i procesu pomirenja u postkonfliktnim društvima na različitim primjerima inicijativa pokrenutih u bh. društvu.

U narednom modulu naši fellowsi su uz podršku mentora 4 dana zajednički radili i primijeniti stečeno znanje u procesu osmišljavanja i kreiranja jedinstvenih edukativnih alata – igara na ploči i escape room.

Naši #gamEscape učesnici, podijeljeni u 4 grupe, su isprva igrali društvene igre različitih formata kako bi dobili inspiraciju za vlastite igre koje će kreirati u narednim danima. Ekipa koja je radila na osmipljavanju escape room igre sa svojom mentoricom je imala priliku igrati escape room-a u Fox in a Box Room Escape Sarajevo.

Drugog dana kreativnog modula #gamEscape projekta igre su već poprimile svoju formu, dok su se treći dan učesnici fokusirali na detalje unutar svake igre, identifikovali elemente koji su suvišni ili koji nedostaju, sa naročitim fokusom usmjerenim na edukativne segmente unutar svake od igara. Već naredni dan učesnici su testirali prototipe igara kako bi ih pripremili za slijedeću faza grafičkog dizajna igara kada će dobiti svoj finalni oblik.

Posljednji dan #gamEscape radionice je prošao u testiranju igara, zabavi i druženju, ali i aktivnom radu učesnika i mentora na elementima svake od igara kako bi se prototipi finalizirali i proslijedili grafičkom dizajneru. Ova sjajna mlada ekipa je kreirala zaista fantastične edukativne alate, a uskoro će biti dostupno i mnogo više informacija o igrama. Veoma smo ponosni na naše #gamEscape fellowse!

Ovaj projekat podržavaju: